Zorgeloos geluid bij de uitvaart

Goed geluid en beeld zijn belangrijk tijdens een uitvaart. Het kan maar één keer geregeld worden. Iedere hapering wordt een grote irritatie. Daarom geef je alle aandacht aan beeld en geluid. Goede apparatuur. Goede voorbereiding van de bestanden. En goede bediening tijdens het afscheid. Op iedere plek
Neem contact op!

Tijdens een uitvaart is muziek, en vaak ook beeldmateriaal, een essentieel onderdeel. Het bepaalt grotendeels de sfeer en draagt bij aan de herinneringen die op deze dag worden gedeeld.

Een zorgvuldige voorbereiding is van groot belang, waarbij families vaak veel aandacht besteden aan een fotopresentatie, filmbestanden van de overledene en de selectie van de te vertonen foto’s.

Niets mag misgaan tijdens dit moment van afscheid. Een fout kan enorm vervelend en frustrerend zijn, vooral omdat er op dat moment geen mogelijkheid meer is om het te corrigeren.

Daarom is een grondige voorbereiding van cruciaal belang!

Voor het afspelen van toespraken, muziek en filmmateriaal is een hoogwaardig geluidssysteem van essentieel belang. Je wilt geen kraakjes, piepjes of haperingen ervaren.

Een vaste geluidsinstallatie in een uitvaart locatie

In een uitvaart locatie is doorgaans een vaste geluidsinstallatie beschikbaar. Een kwalitatieve installatie kenmerkt zich door de volgende eigenschappen:

  • Biedt kristalhelder geluid tijdens toespraken via een microfoon.
  • Produceert aangenaam geluid bij het afspelen van muziek.
  • Voorkomt rondzingen wanneer de microfoonvolume verhoogd wordt.
  • Is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.
  • Heeft zo min mogelijk bedieningsknoppen om verwarring te voorkomen.

 

Een effectief geluidssysteem

Een effectief geluidssysteem biedt gebruikers gemak en eenvoud, zonder de noodzaak van diepgaande technische kennis. De apparatuur is stevig ingebouwd en voorzien van een enkele aan/uit-knop. Het volume voor spraak en muziek is afzonderlijk regelbaar via duidelijke volumeknoppen, waardoor iedereen het systeem kan inschakelen en bedienen.

Eenvoudige geluidsinstallatie voor een uitvaartcentrumModerne geluidssystemen kunnen worden uitgerust met een digitale mixer. Hiermee worden alleen de benodigde functies toegankelijk gemaakt voor gebruikers, terwijl andere instellingen, zoals toonregeling, vooraf worden geprogrammeerd door de leverancier van het geluidssysteem.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van zo’n systeem, met twee microfooningangen, een PC-ingang voor film, muziek en presentaties, en een bluetooth-verbinding voor het aansluiten van elk apparaat met muziekfunctionaliteit.

Gebruikers hoeven alleen het systeem in te schakelen. Buiten de kast bevinden zich twee regelaars: één voor microfoons en één voor alle muziek. Alle andere knoppen zijn vergrendeld voor gebruikers.

Meer weten over Zorgeloos geluid voor een uitvaartcentrum?

Contact