Goed geluid voor IJVV

De afgelopen jaren heeft de accommodatie van IJVV een metamorfose ondergaan. Maar wat is een prachtig sportpark zonder goed geluid? Dat is nu ook opgelost met een heel nieuw geluidssysteem voor veld en tribune.
Contact

De afgelopen jaren heeft de accomodatie van IJVV een metamorfose ondergaan. Maar wat is een prachtig sportpark zonder goed geluid? Dat is nu ook opgelost met een heel nieuw geluidssysteem voor veld en tribune.

Het geluid in de kantine was voor veel mensen bij IJVV een doorn in het oog. Hoe kan dat verbeterd worden? Het bestuur besloot om een beroep te doen op de expertise van Marnix Hacquebord, eigenaar van het bedrijf Present-it. Het geluid in de kantine is altijd al slecht geweest en ook na de verbouwing was dat nog steeds het geval. Marnix gaf het advies om de platen in het systeemplafond te vervangen door akoestische panelen die het geluid beter absorberen. Deze klus is uitgevoerd door de Wanpla in Kampen. Daardoor werd de ruimte direct al een stuk rustiger.

Nieuw geluidssysteem

Gelijk is ook het geluid in de kantine vervangen. De luidsprekers zijn verdeeld door de ruimte en kunnen ook in delen harder en zachter gezet worden. Zo kan een deel van de ruimte rustiger zijn, wat vooral de oudere supporters op prijs stellen. Aan de andere kant van de kantine kan dan rustig het geluid wat harder staan. Geurt Morren, bestuurslid van IJVV: “Ik had niet verwacht dat het nieuwe situatie zoveel verschil uit zou maken. De galm is helemaal uit de ruimte, je werd daar eerder helemaal gek van. Dat kwam dus door die verkeerde platen.”

Feest knop

De nieuwe geluidsinstallatie heeft 8 compacte luidsprekers door de ruimte verdeeld. De oude grote boxen zijn er nog steeds. Wel zijn die op een betere plaats opgehangen. “Bij speciale gelegenheden drukken we de feest knop in.” lacht Geurt Morren.

Nieuw geluid op het hoofdveld

Ook op het hoofdveld is het geluid nu voor elkaar. Door 4 muziek-hoorns op het dak van de tribune wordt het geluid goed over het veld verspreid en komt het ook ruim voldoende aan de overkant, zodat iedereen de omroeper kan verstaan. Ook onder de tribune zijn nieuwe luidsprekers geplaatst. Omdat alles vast is gemonteerd hoeft er niet meer te worden gesleept met zware luidsprekers.

Morren is lovend over Present-it. “Marnix denkt mee in oplossingen”.

 Wilt u ook goed geluid op het sportveld?

Neem contact met ons op!

Meer informatie aanvragen