Livestream Adlib

Door de situatie rondom Covid-19 was het voor de Adlib gebruikersvereniging niet mogelijk om een live te houden. Tijdens de registratie voor het online evenement bleek al gauw dat het aantal deelnemers aan het evenement groter was dan wanneer het evenement live plaatsvond.
Contact

Livestream WbinarDe Adlib gebruikersgroep is een vereniging van gebruikers van de collectiebeheersystemen Adlib en Axiell Collections. Met deze software wordt overzicht gehouden over diverse collecties in onder meer musea. 2x per jaar houdt deze vereniging een ledenvergadering waarbij de leden op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Daarbij zijn er meerdere presentaties van experts op dit gebied.

Vanwege Corona konden deze vergaderingen niet live worden gehouden en is er voor gekozen om deze via een livestream te gaan aanbieden.

Present-it verzorgde deze livestream, waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere camera’s, video regie en een verbinding met sprekers die vanuit huis hun bijdrage gaven. Via het programma WebinarGeek zijn de livestreams gefaciliteerd. De kracht van dat pakket is vooral de registratie en de interactie met de deelnemers thuis. Zo kan een uitgebreide uitdraai worden gemaakt van alle deelnemers, alle vragen en kan het Webinar terug worden gekeken.

Voordelen van de livestream

Door de situatie rondom Covid-19 was een live event niet mogelijk. Tijdens de registratie voor het evenement bleek al gauw dat het aantal deelnemers aan het evenement groter was dan wanneer het evenement live plaatsvond.

Livestream verenigingNormaal zijn er rond de 120 deelnemers en de groep is vrij constant, omdat het gaat om mensen die de software dagelijks gebruiken. Nu bleken er maar liefst 155 deelnemers te zijn, die ook constant ingehaakt bleven. Er waren dus ook kijkers de anders niet naar de live bijeenkomst kwamen.

Dit is de reden dat Adlib de komende evenementen ook steeds live zal streamen. Het aantal deelnemers kan daardoor groter zijn en niet iedereen hoeft (veel) tijd vrij te maken om te reizen.

Nog een voordeel van de online evenementen is de krachtige chat en vragen die via WebinarGeek mogelijk worden gemaakt. Er komen veel meer vragen en reacties naar voren dan bij een live evenement in een zaal.

Wilt u een Livestream of

een Webinar voor uw vereniging?

Meer informatie aanvragen