Livestream informatieavond Aeres

Voor Aeres Emmeloord, Velp en Ede mochten wij meermalen een livestream verzorgen van informatieavonden en online openhuis. Met een goed voorbereid programma levert dat een waardevolle toevoeging aan de werving van nieuwe leerlingen.
Contact

Online openhuis AeresLivestream Aeres informatieavond

Voor Aeres mochten wij al meerdere livestreams verzorgen voor informatieavonden en openhuis. Aeres heeft opleidingen voor onder meer groen, styling en agrarische beroepen. De livestreams mogen er altijd verzorgd uitzien. En dat is een feest, zeker als styling een onderdeel is wat de school als geen ander kan invullen.

Livestreams goed bezocht

De online informatieavonden en het online openhuis wordt steeds goed bezocht. Er is veel interesse van toekomstige leerlingen en hun ouders. De afgelopen jaren was er vaak geen of beperkte mogelijkheid om de school live te bezoeken.

Behalve deze beperking biedt een livestream ook de mogelijkheid om meer scholen te bekijken omdat de livestream minder tijd inneemt, maar ook kan de livestream achteraf worden teruggekeken.

Goede marketing met livestream

de livestreams staan niet op zich. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen gaan kijken. Er is een duidelijk plan nodig om mensen aan te spreken en uit te nodigen om de livestream te gaan bekijken. De livestreams zijn daarom onderdeel van een groter marketingplan. Dat betekent dat toekomstige leerlingen en hun ouders via meerdere kanalen de uitnodiging kunnen krijgen om de online bijeenkomst te bezoeken. Via de (basis)scholen, maar ook via social media, advertenties en bijvoorbeeld websites van de overheid.

Interactie zorgt voor contact

Interactie is super belangrijk tijdens een online evenement. Door de juiste interactie zorgt u dat kijkers betrokken zijn. Ze kunnen dan vragen stellen en ze weten dan ook dat er een antwoord komt. U kunt vragen beantwoorden tijdens de livestream, maar u kunt ook persoonlijk antwoorden in de chat of later via een mail. Tijdens de livestreams voor scholen blijkt de chat een groot succes te zijn. Vaak zijn 2 of meer docenten gedurende de hele livestream continue bezig om vragen van kijkers te beantwoorden.

Een goed verzorgde livestream

Inmiddels hebben wij al veel livestream mogen verzorgen. De basis zit in goede apparatuur, de juiste kennis en een goede voorbereiding. Tijdens een online event kan er niet geïmproviseerd worden. Ook is online publiek niet geduldig. als er gewacht moet worden kan het zomaar zijn dat kijkers ergens anders naartoe surfen en dan ben je ze kwijt.

Juiste voorbereiding van een livestream

Door het gebruik van een complete planning van het evenement en een goede checklist kunnen we samen de juiste voorbereiding treffen. Alle media die we gebruiken, zoals presentaties, video’s en foto-materiaal worden door ons correct voorbereid en getest. Daarnaast bereiden we de benodigde ondertiteling voor.

Uitvoering van de livestream

De uitvoering van de livestream kunnen we vooraf helemaal doorlopen. Dan zijn er in de uiteindelijke uitvoer geen verrassingen meer. Zodoende zorgen we dat de livestream een visitekaartje wordt.

Wilt u meer weten over een online informatieavond of een online openhuis?

Contact