Groep 8 Musical livestream

Contact

Het jaar is al weer bijna om en de 8e-groepers staan te popelen om hun musical ten tonele te brengen! Maar hoe gaan we dat dit jaar doen? Weer 3x uitvoeren, en komen de opa’s en oma’s ook kijken?

Kan het ook online bekeken worden? Natuurlijk! Dat gaan we regelen.

Kunnen wij het voor je regelen?

Kijk maar eens in deze brochure, daar vindt u de mogelijkheden en de prijzen:

Brochure basisschool musical

Wat is er nodig om de musical live te streamen?

Om de musical live te streamen is dit in hoofdzaak nodig:

Een camera

Zorg voor één of meer camera’s die goed zijn opgesteld en op een stevig statief staan. De camera moet bediend worden door iemand met gevoel voor beeld en een vaste hand. Alleen dan kan een prettig beeld voor thuis worden verwacht. Zorg ook voor voldoende licht op het toneel. Als je meer camera’s wilt gebruiken, dan kun je een video-switch gebruiken, maar ook een programma zoals OBS of Vimeo Studio.

Een streaming device

Het camera beeld moet nu vanaf een HDMI kabel of draadloze verbinding naar een streaming server worden verzonden. Daarvoor kan een hardware streamer worden gebruikt, zoals een Lifeshell Pro, Ultrastream of BlackMagic mini pro. Ook kun je hiervoor een software oplossing gebruiken, dan kom je bijvoorbeeld weer bij OBS of Vimeo.

Een online streaming dienst

De video moet ergens op een website bekeken kunnen worden. Enkele mogelijkheden:

YouTube

is veel gebruikt, lekker toegankelijk en kijkers kunnen een reactie in de chat achter laten. Voor veel situaties een prima streamingdienst. Pas wel op met de juiste privacy instellingen en het gebruik van commerciële muziek. Zorg voor een videokanaal van de school en denk goed na wat de kijkers na de musical te zien krijgen, dat kun je voor een deel zelf instellen.

Vimeo

Is een professionele video streaming dienst. Met een beetje kennis van Vimeo kun je zorgen voor een gelikte video met de juiste tools in beeld en goede privacy instellingen. Je hebt bij Vimeo geen last dat commerciële muziek onderbroken wordt, maar dat betekent niet dat je die muziek zomaar mag publiceren. Voor livestreaming is een premium account noodzakelijk. Dat kunt u overigens bij ons inhuren!

Vanuit Vimeo kan de video door-gepubliceerd worden naar meerdere platforms, zoals YouTube en Facebook

Een RTMP video server

U kunt op een video streaming server de video’s op professionele manier aanbieden met een zeer degelijke videoverbinding. Dit is over het algemeen voorbehouden aan professionele bedrijven die hiervoor vaste leveranciers hebben. Als u meer wilt weten, dan informeren wij u graag.

Facebook

Met een facebook account van school kunt u ook heel goed de musical streamen. Niet het eerst voor de hand liggend, maar als de school al veel publiceert op Facebook, dan is dat wellicht een passende streaming dienst.

Mogen wij u ook helpen

met uw Musical?

Meer informatie aanvragen