Installatie

Contact

Installatie en ondersteuning

Om de audiovisuele apparatuur goed te kunnen gebruiken moet deze  op de juiste manier worden opgesteld. Voor vaste installaties wordt de apparatuur zo veel mogelijk vast gemonteerd aan wand, plafond of bijvoorbeeld truss.

Door de apparatuur goed te plaatsen zal deze optimaal kunnen functioneren en zal bijvoorbeeld zichtbaarheid en verstaanbaarheid het beste zijn.

Bekabeling

Goede bekabeling is van essentieel belang. Allereerst de keuze voor de juiste audiovisuele bekabeling is belangrijk. Maar ook het correct en duurzaam aansluiten en wegwerken van bekabeling vraagt veel aandacht.

Bij een vaste installaties neemt het afwerken van de de bekabeling vaak evenveel of soms meer tijd in beslag dan het plaatsen van de apparaten.

Bij onderhoud is bekabeling een belangrijke schakel om te inspecteren. Aandrukken van stekkers, controleren van trekontlasting en het voorkomen van corrosie kan veel storingen gaan voorkomen.

Zwaar touchscreen monterenVeilig en snel monteren

Bij het monteren van apparatuur zijn we afhankelijk van de situatie, zoals afmetingen en plafondhoogtes, maar ook materiaal en draagkracht van wanden en plafonds. Voor iedere situatie is een oplossing, maar door goed voorbereiden kunnen we geld besparen en sneller monteren. Daarvoor is het van belang dat we al tijdig met u aan tafel zitten om de situatie voor te bereiden.

Een mooi voorbeeld is de montage van een groot touchscreen aan de wand. Als we een gipswand tegenkomen dan hebben we een probleem. We kunnen dat op meerdere manieren oplossen. Als we tijdig kunnen overleggen dat een houtplaat achter de wand wordt geplaatst op de juiste plek, dan kunnen we uiteindelijk tijd en geld besparen.

Maar altijd zorgen we voor een veilige montage van alle materialen, rekening houdend met de diverse normen die hiervoor bestaan.

Neem contact op en wij adviseren u graag over een betrouwbare installatie van  audiovisuele apparatuur

Meer informatie aanvragen