Mevo Start streaming camera

De Logitech Mevo Start streaming camera is een zeer compacte camera die het maken van een livestream heel gemakkelijk maakt. In plaats van een enorme hoeveelheid video-gear heb je aleen één of meer Mevo Start camera's en een mobile device nodig. Dat scheelt geld, tijd en maakt het een stuk makkelijker.
Contact

Mevo Start ultra compacte livestream camera

Mevo Camera 3-pack

De Mevo Start streaming camera is een ultra compacte video camera welke gemakkelijk op een statief neer wordt gezet. De Mevo Start is eenvoudig in gebruik en zeer veelzijdig.

De Mevo Start werkt op accu, maar kan ook aan een USB-C kabel gevoed worden. De camera maakt draadloos verbinding met bijvoorbeeld de mobiele telefoon, waardoor heel snel en eenvoudig een livestream opgezet kan worden.

De Mevo Start direct via een telefoon live streamen, maar hij kan ook als NDI camera ingesteld worden. Dit kan allemaal via een sterk WiFi netwerk, maar voor bedrijfszekere opstellingen kan hij ook via een adapter bekabeld aangesloten worden op een netwerk.

Zeker voorde snelle en korte livestreams is dit een fantastische oplossing.

Hoe werkt de Mevo Start camera?

Mevo op statief

Allereerst werkt de camera eenvoudig. In plaats van een complexe camera, kabels, voeding en een groot statief gebruik je nu een ultra compacte camera met accu voeding. De Camera staat op een klein statief, bijvoorbeeld een microfoonstatief met adapter.

Vanaf een device, zoals een telefoon of iPad wordt met de Mevo App verbinding gemaakt met 1, 2 of 3 Mevo Start Camera’s. Vanuit de app kan worden geschakeld tussen de camera’s, kunnen instellingen worden gewijzigd en kan direct een livestream worden weggestuurd naar bijvoorbeeld Vimeo, YouTube, Facebook Live en vele andere platforms. Ook kan gelijktijdig een opname van de camerabeelden worden gemaakt op een micro-sD card.

In de Mevo app kunnen graphics toe worden gevoegd zoals fullscreen afbeeldingen en lower thirds. Dit alles is heel toegankelijk in de Mevo app en kan voor het starten van de livestream helemaal worden voorbereid.

Een livestream event kun je stap-voor-stap voorbereiden zodat je tijdens een live event met één klik door de setlist heen kunt werken.

NDI-Hx met de Mevo Start

NDI video verbinding

Via de Mevo App kan de camera ingesteld worden als NDI bron. Op die manier kan de videobron in veel verschillende oplossingen weer worden gegeven. Zo kunnen meerdere camera’s worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld OBS of Vmix software.

NDI is een hoogwaardig standaard voor het streamen van Video over bestaande IP netwerken kunt streamen. NDI zorgt voor real time video met lage latency (vertraging).

Met NDI wordt het mogelijk om eenvoudig:

  • Een video bron te delen
  • Een beeldscherm te streamen
  • Meerdere videobronnen aansluiten via een IP netwerk
  • Extra ingangen te creëren in een Video software omgeving.

Wilt u meer weten of wilt u Mevo Start camera’s?

Contact