Online / Streaming

Videoverbinding over internet biedt enorme kansen. Verbinden en besparen. Deze ontwikkeling is de laatste jaren enorm aangewakkerd tijdens de Corona pandemie. Het leek een enorme beperking om online te moeten verbinden, maar ook in de nieuwe samenleving blijft Online streaming grote meerwaarde bieden.
Contact

Online evenementen zijn in korte tijd van groot belang geworden. Het online ontmoeten betekent dat we minder hoeven te reizen en daarmee kosten en tijd besparen.

Nog steeds kijken veel deelnemers graag online mee en daarom zijn de hybride evenementen een fantastische oplossing. Bij een hybride evenement zijn er deelnemers op locatie, maar ook deelnemers online. Het is van het grootste belang dat beide groepen voldoende worden betrokken bij het evenement.

 

Technieken voor online events

Er zijn heel veel oplossingen voor het online brengen van beeld en geluid. Ieder evenement heeft zijn eigen oplossing. En dat is waar Present-it u van dienst kan zijn. Het kiezen van een juiste platform, het leveren van goede apparatuur zoals camera’s, microfoons, PC en software.

Wij hebben ervaring met onder meer de volgende software:

  • Vimeo
  • WebinarGeek
  • YouTube
  • RTMP servers
  • Zoom
  • Facebook

 

Online les vanuit de klasOnline streaming van een les

In het onderwijs is het van belang dat lessen door blijven gaan, ook wanneer er door Covid-19 steeds andere restricties worden opgelegd. Ook zijn er met regelmaat schoolkinderen afwezig wegens ziekteverschijnselen en in het ergste geval is er geen leerkracht op locatie om les te geven.

Het is zeer goed mogelijk om lessen te blijven geven en om deze te streamen naar de mensen thuis of zelfs vanaf een leerkracht die thuis in quarantaine zit.

 

Ondersteuning bij een Zoom event

Zoom is een krachtig platform voor het online vergaderen en bijvoorbeeld Webinars. Bij Zoom meetings zie je, net als bij Teams en Google Meet, alle deelnemers in beeld. Alle deelnemers kunnen spreken, als de host (organisator) daar toestemming voor geeft.

Zoom Webinar is bedoeld voor sprekers met een groot publiek, waarbij de deelnemers niet in beeld komen, tenzij de host (organisator) iemand daarvoor uitnodigt. Een Webinar is een krachtig medium om kennis te delen. Een Webinar laat zich ook gemakkelijk als een betaalde dienst aanbieden.

 

Audiovisueel hybride evenementHybride events

Hybride events zijn evenementen waarbij een deel van de deelnemers op locatie aanwezig zijn en waarbij ook deelnemers online meekijken en deelnemen aan het evenement.

Ook een kerkdienst is vandaag de dag vaak hybride. In de kerkzaal zitten bezoekers, maar ook een aantal kerkleden kijken thuis of op andere locaties online mee. Voor het gemeenteleven is het van belang dat ook de kijkers thuis zich betrokken voelen bij de dienst.

Vergaderingen kunnen heel goed hybride worden uitgevoerd. Een aantal werknemers zijn op het bedrijf en een aantal deelnemers zitten thuis of bij een klant op locatie. Iedereen moet zijn aandeel kunnen inbrengen en daarvoor is het mogelijk om het scherm te delen en samen aantekeningen te maken op een whiteboard.

Een hybride bedrijfspresentatie geeft klanten de mogelijkheid om bij het bedrijf óf online deel te nemen. Maar ook kan een expert op afstand een bijdrage doen via de beeldschermen. Met diverse tools kan interactie met de klanten plaatsvinden, zelfs beter dan bij de traditionele presentaties in een zaal.

Interactie is een belangrijk item bij online evenementen. Daarvoor zijn verschillende tools voor handen en is de keuze van een juist platform belangrijk. Wij helpen u natuurlijk graag bij het maken van een goede keuze en we zorgen voor een goede voorbereiding.

Livestream uitvaartOndersteuning tijdens een uitvaart

Bij een uitvaart maakt een livestream het mogelijk dat een groot aantal mensen het afscheid op afstand mee kunnen maken.

Op de locatie van het afscheid is een aantal genodigden aanwezig. Vanwege Covid-19 vaak een kleine groep familie en naaste bekenden. Maar ook los van de pandemie kan het fijn zijn om met een beperkt gezelschap het afscheid mee te maken.

De livestream kan op een eigen webpagina worden weergegeven. Als de familie het op prijs stelt kan de opname ook nog een tijdje later worden teruggekeken.

Present-it wil u graag helpen in de moeilijke tijd na een overlijden om het beeld en geluid te verzorgen. Op locatie én online. En wilt u een livestream vanaf de begraafplaats? We kunnen alles draadloos verzorgen. Van begin tot het eind.

Covid-19 en streaming

Met de komst van het Covid-19 virus was het nauwelijks meer mogelijk om met groepen bij elkaar te zijn. Daardoor is het online streamen van vergaderingen, ontmoetingen en evenementen in een grote stroomversnelling geraakt.

Ieder bedrijf, school, kerk of vereniging heeft zijn eigen mogelijkheden gezocht en ontdekt. In korte tijd is er veel ontwikkeld.

wel behoefte om ontmoetingen te organiseren. En dat kan nu bijna alleen online. Maar wat is de oplossing die je daarvoor kunt gebruiken? U kunt altijd contact met ons opnemen, we zoeken dan samen de beste oplossing.

Online en streaming

cases
‘In onze fabriekshal werken meer dan driehonderd mensen. Via een geluidsinstallatie voorzien we hen van muziek, laten we weten wanneer het pauze is en communiceren we het vluchtplan bij calamiteiten. Omdat we een sociale werkplaats zijn, is vooral dat laatste heel belangrijk. Veel medewerkers zijn namelijk slecht ter been. Daarom hebben we op advies van Present-it een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft. Onze oude installatie was verbonden met een schotel op het dak, waardoor met een klein beetje wind het geluid al wegviel. De nieuwe oplossing werkt via en LAN-verbinding. Een stuk stabieler!’
Herman Veldman, Tiem Zwolle
‘Ik kan bij veel bedrijven een geluidsinstallatie kopen, maar nergens krijg ik zo’n goede service als bij Present-IT. We gebruiken onze geluidsinstallatie bij activiteiten op school, maar ook tijdens de jaarlijkse afscheidsmusical in de bioscoop. Blijkt dat de opstelling niet werkt, dan staat Marnix direct op de stoep. Zelfs al is dat op het laatste moment. Zo leverde hij ooit vlak voor een kerstviering nog wat extra apparatuur om een optimale verstaanbaarheid te garanderen. Niet verwonderlijk dus dat ik Marnix’ nummer in mijn telefoon heb staan.’
Richard Nanninga, Bouwmanschool Kampen
‘Een paar jaar geleden heeft Present-it onze whiteboards van de muur gehaald en vervangen door beamers. In totaal ging het om zo’n veertig ruimtes. Om goed te kunnen lesgeven, is het voor ons van belang dat deze beamers optimaal functioneren. Daarom hebben we in overleg met Marnix gekozen voor apparatuur van hoge kwaliteit, zo min mogelijk toeters en bellen en een onderhoudscontract. Die combinatie werkt: storingen komen nauwelijks voor. Ook in het gebruik doen de beamers wat ze moeten doen. Omdat ze allemaal een VGA-aansluiting hebben, beschikken we over één standaard die iedereen kan bedienen. Heel overzichtelijk.’
Jan van Vilsteren, Meander College

Een online streaming event organiseren?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie aanvragen